Természetes szépítőszerek

Tudtad, hogy a konyha és a hűtőszekrény tele van olyan nyersanyagokkal, amelyek nagyszerűen felhasználhatók szépítkezési célra is? „Kozmetikai boszorkánykonyhánkban” természetes, tápláló pakolásokat készíthetünk magunk is.

 

Tejpor

A tejpor kitűnő alapanyag száraz arcbőrre. Két evőkanál narancslevet, egy tojássárgáját keverjünk el annyi tejporral, hogy kenhető masszát kapjunk. Egyenletesen vigyük fel arcunkra, és legalább 10-15 percig hagyjuk rajta. A végén langyos vízzel öblítsük le. 

 

Tejföl és élesztő

A vitaminokban, zsírokban gazdag tejfölt kézzel, ecsettel, vagy kozmetikai vattával vigyük fel az előzőleg letisztított arcra, és egészen addig hagyjuk rajta, amíg az teljesen be nem ivódik a bőrbe.

A B-vitaminokban gazdag élesztőből 5 dkg-ot keverjünk el annyi tejjel, vagy joghurttal, hogy kenhető masszát kapjunk. Ecsettel vagy kézzel vigyük fel a bőrünkre. Arcunk nagyon hálás lesz a kis kényeztetésért, és ragyogóan sima, selymes lesz. 

 

Élesztős pakolások, hasznos tippek bővebben egy remek oldalon:

https://www.mindenegybenblog.hu/eletmod-egeszseg/e-l-e-s-z-t-o-ha-este-nagyon-szep-szeretnel

 

A banán szépítő, regeneráló hatása régóta ismert

 

Két evőkanál banánpépet, egy evőkanál tejszínt vagy tejfölt, néhány csepp citromlevet, egy mokkáskanál mézet keverjünk össze, és a szokásos módon kenjük fel az arcbőrünkre. Kb. 10-15 percig hagyjuk rajta, majd langyos vízzel öblítsük le.

 

A burgonya is kiváló „szépítőszer”

Egy-két nyers burgonyát reszeljünk le, levét nyomkodjuk ki, és egyenlő arányban keverjük össze tejföllel, vagy tejszínnel. A folyékony pakolás kozmetikai vattalapokkal itassuk fel, és így helyezzük az arcbőrünkre.  

 

Paradicsom a zsíros bőrre

A paradicsomot és levét kiválóan alkalmazhatjuk zsíros bőr esetén. A pakolás zsírtalanítja, táplálja, hidratálja a bőrt. Erre a célra paradicsompürét is használhatunk – például ásványvízzel felhígítva. Így még hatásosabb lesz a pakolásunk, hiszen érvényesül a gyógyvíz ásványi anyagainak kedvező hatása is.

 

Méz

A méz, tejjel és élesztővel elkeverve ellátja a bőrt vitaminokkal. 

 


Kozmetikai „csodaszer” az uborka

Az uborka levének halványító, hidratáló hatása van, a bőrt telíti, feszessé teszi. Nem szükséges mindennap uborkát vásárolni, elég egy darabot venni, és hűtőszekrényben tárolni. Minden este egy ujjnyi darabkát vágjunk le belőle, és tiszta kézzel nyomkodjuk ki a kezeléshez szükséges mennyiségű levet. Gyorsabban kinyerjük az uborkalevet, ha előbb lereszeljük. Hozzákeverhetjük megszokott krémünkhöz, és úgy is felkenhetjük az arc- és nyakbőrre.

 

Sárgarépa a barna bőrért…

A sárgarépapép tejszínnel elkeverve kiváló hatást gyakorol a bőrre, sőt, még természetesen elszínezi azt.

 

Avokádós-mézes hidratáló pakolás 

Hozzávalók: 3 evőkanál friss tejszín, 1 érett avokádó, 1 evőkanál méz
Keverjük össze a hozzávalókat egy turmixgépben, míg egyenletes krémet nem kapunk, majd vigyük fel a bőrünkre. Egy óra múlva mossuk csak le, meleg vízzel.

 

Mandulás-cukros arcradír

Hozzávalók: 3 evőkanál friss tejszín, 50 gramm cukor, 50 gramm őrölt mandula, 2 evőkanál olívaolaj
Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, majd vigyük fel a krémet az arcunkra és néhány percig radírozzuk át vele a bőrünket. 

 

Testradír tengeri sóból

A párizsi nők, a só gyógyító erejében hisznek. Az otthoni sóradírt egy csésze tengeri sóból és ugyanennyi borsmenta teából állítják elő. A gyógypépet naponta egyszer használják. Alaposan átdörzsölik a leradírozni kívánt testfelületet, majd meleg zuhannyal öblítik le magukat. Ez a külföldi technika serkenti a vérkeringést és selymessé teszi a bőrt.

Testradír készíthető tengeri só és tej, olívaolaj keverékéből is. Keverd össze kis tálkában és alaposan dörzsöld át vele a tested, majd öblítsd le. 

 

Alma

A fáradt bőr, karikás szemek ellen kiváló az alma. Pakoláshoz reszeljünk le egy almát héjával együtt, majd keverjünk hozzá két evőkanál mézet. Az arcunkra kenve mintegy félóráig hagyjuk hatni, ezt követően mossuk le. 

 

Forrás: 

https://www.noiportal.hu/main/npnews-22770.html

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode