Kakaós csiga és kakaós kiflireceptek

 

Kakaós csiga

Készítettem kelt tésztát:
Hozzávalók: 55 dkg diétás liszt, 5 dkg vaj vagy kókuszzsír, 1 tojás, 5 dkg cukornak megfelelő mennyiségű édesítő, 3 dl tej, csipet só, 1 csomag szárított élesztő (vagy friss)
Töltelék: 10 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír, 3 púpozott ek cukornak megfelelő édesítő, 3 púpozott evőkanál cukrozatlan, zsírszegény kakaópor.

A tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát gyúrunk, majd egy órát kelesztjük.
Körülbelül fél-1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, megszórjuk az édesítővel, kakaóporral. Feltekerjük, a végeit összenyomjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. 2 centinként szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, nem túl szorosan.

Negyed órát meleg helyen pihentetjük, majd kb. 25 percig sütjük.

A sütés végén  mindegyik csigát megkenjük édesítős tejjel, majd vissza tesszük a sütőbe 10 percre.


Ha sietek, akkor általában töltelékként kakaóport és édesítőt szórok a tésztára és úgy tekerem fel, majd karikákra vágom és csigákat sütök, vagy háromszögekre vágom a képen látható formában, esetleg kör alakúra nyújtott tésztát cikkekre, és kifliket formázva. 

Fontos tudni, hogy az élesztő nem fut fel édesítővel, én ott minimális (1 teáskanál) fruktózt szoktam használni.  

 

Kakaós csiga (egy másik recept alapján)

40 dkg liszt (diétás), 
2 tojássárgája, 

3-4 dl tej, 
1 élesztő és hozzá egy teáskanál fruktóz, 
15 dkg vaj vagy kókuszzsír, 
vanília aroma, 
édesítő ízlés szerint, 
kakaópor, 
csipet só, 
pici tej. 

Az élesztőt langyos, fruktózos tejben felfuttatjuk. (édesítővel nem fut fel az élesztő rendesen)
Közben összeszitáljuk a liszteket a sóval, vaníliával és egy kis édesítővel. 
Közepébe mélyedés készítünk, ebbe teszünk 2 tojássárgáját, 50-60 g olvasztott vajat/kókuszzsírt, majd a felfuttatott élesztőt és a tejet. Simára dolgozzuk, dagasztjuk, kelesztjük meleg helyen. 
Közben a kakaóport és a maradék vajat (vagy kókuszzsírt) az édesítővel sima krémmé keverjük tűzön. 

A tésztát kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel és jó szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd előmelegített sütőben sütjük. Amikor már megsült, 1-1 evőkanál tejet csorgatunk rá.

 

 Kakaós kiflik



35 dkg liszt (diétás)
1 tojás
Fél csomag élesztő és hozzá majd egy teáskanál fruktóz, mert édesítővel nem fut fel az élesztő
1,5 dl tej
1 dl olaj
1 csipet só
2-3 evőkanál édesítő


Ezekből az alapanyagokból kelt tésztát csinálok, 30 percet kelesztem, a tésztát ketté osztom és 3 dkg kakaót teszek az egyik felébe, alaposan összedolgozom. A fehér tésztát kör alakúra nyújtom, majd ugyanekkora kört nyújtok a kakaósból is. Ráteszem a fehérre és 8 cikkre vágom, feltekerem kifliformára, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem a tetejét tojással és pirosodásig sütöm. 

 

Ezt a terméket használtam:

Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő 

Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei

 

A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!

https://www.dietas-etelek-webshop.hu/

Diétás Ételek Webshop

 

 

 

 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode