Babakonyha-Gyerekkonyha

A kicsiknek mindig frisset, egészségeset, finomat!!!

Nekik nagyon fontos, hogy mindig finoman, frissen, egészségesen főzzünk, bababarát és egészséges alapanyagokból, sok zöldségből, gyümölcsből, gabonafélékből, kevéssé cukrozott tejtermékekből és megbízható minőségű húsokból, értékes olajokból-zsírokból állítsuk össze a menüt. Én figyelek arra, hogy minden reggelijük tartalmazzon gabonafélét, az ebéd legyen főtt étel, sokszor főzelék húsfeltéttel vagy tojással, májjal, uzsonnára adom a tejterméket vagy gyümölcsöt, vacsira pedig változó...esetleg az ebéd maradékaként főzelék, vagy egy szelet teljes kiőrlésű pékáru, májkrémmel, felvágottal, sajtokkal, zöldséggel, vagy egy szelet kalács házilekvárral, jöhet egy tányér egészségesebb tejbegríz kakaóval vagy gyümölccsel...stb.

A picikre nem egyszerű főzni, hiszen sokszor előfordul, hogy ezt-azt nem esznek meg a gyermekeink, nekem szerencsére mindkét fiam nagyon jóevő, én nem ismerem ezt a problémát, de néha előfordul, hogy az óvodás fiam válogat, mostanában nem eszik meg mindent, vagy napokig-hetekig ugyanazt a reggelit kéri...

Ilyenkor mi a teendő?

Én azt gondolom, ha valamilyen ételt nem kérnek, akkor nem szabad erőltetni, de nem is kell lemondani arról, hogy a későbbiekben megkóstolják, hiszen az ízlésük változik, mindig kínáljuk meg őket mindenfélével, sosem tudni, mikor lesznek hajlandóak megízlelni-elfogadni egy-egy addig nem kedvelt ételt.

Én a sütőtökhöz, krumplifőzelékhez mindig főzök almát, így finomabb, inkább a fogukra való, a krumplifőzelék sem olyan "nyúlós" a sütőtökhöz, céklához jól passzol az alma, a sárgarépafőzelékhez a csirkemáj és még sorolhatnám.

Csak egyet nem tudok megmagyarázni és nem értek...hogy MIÉRT MIÉRT MIÉRT kell mindig főzelékkel teli szájjal köhögniük vagy tüsszenteniük????? Valaki tudja?

Megyek, felmosom a konyhát, ma sütőtök volt a menü, két tüsszentéssel...

Tükörbe még nem néztem, de lehet hajat sem ártana mosnom?

 

Holnapra céklát terveztem...

 

 

 
 
 
 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode