Csicseriborsó fasírt
Csicseriborsófasírt
Hozzávalók:
200 g csicseriborsó
1 kis fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
lenmagliszt vagy szezámliszt vagy zabkorpa
Izlés szerint fűszerek: petrezsemzöld, római kömény ( örölt kömény is megteszi), koriander, só, őrölt bors, fasírt fűszer
Elkészítés:
1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk (kb. háromszoros vízbe). Reggel leszűrjük, aprítógépben felaprítjuk.
Ha bolti, üveges előfőzöttet veszünk, akkor villával összetörjük, turmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, tojást, maglisztet vagy akinek belefér zabkorpát, a fűszereket, és összedolgozzuk.
Vizes kézzel golyókat formázunk, szezámmagba vagy zabkorpába forgatjuk és szilikonos sütőformára vagy sütőpapírra tesszük, pirulásig sütjük.
Kókuszkrémes párolt zöldséggel kitűnő :)
A kókuszkrémes köret receptjét itt találod:
https://dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu/finomsagaim/koretek/kokuszkremes-parolt-zoldseg/