Csicseriborsó fasírt

 
 

Csicseriborsófasírt

 

Hozzávalók:

200 g csicseriborsó

1 kis fej hagyma apróra vágva

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

lenmagliszt vagy szezámliszt vagy zabkorpa

Izlés szerint fűszerek: petrezsemzöld, római kömény ( örölt kömény is megteszi), koriander, só, őrölt bors, fasírt fűszer

 

 

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk (kb. háromszoros vízbe). Reggel leszűrjük, aprítógépben felaprítjuk.

Ha bolti, üveges előfőzöttet veszünk, akkor villával összetörjük, turmixoljuk.

 

2. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, tojást, maglisztet vagy akinek belefér zabkorpát, a fűszereket, és összedolgozzuk.

 

Vizes kézzel golyókat formázunk, szezámmagba vagy zabkorpába forgatjuk és szilikonos sütőformára vagy sütőpapírra tesszük, pirulásig sütjük.

 

Kókuszkrémes párolt zöldséggel kitűnő :)

 

A kókuszkrémes köret receptjét itt találod:

https://dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu/finomsagaim/koretek/kokuszkremes-parolt-zoldseg/

 

 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.