Sült nyúl főtt bulgurral, friss vegyes zöldsalátával, kefíres öntettel

 

Sült nyúlhús főtt bulgurral, friss vegyes salátával, kefíres öntettel

A nyúlhúst alaposan megmossuk, szárazra töröljük és fűszerekkel, sóval, borssal, bepácoljuk, néhány órát állni hagyjuk.

(én előző este el szoktam ezt készíteni, s másnap csak betolom a sütőbe)

A húst pici kókuszzsíron, fólia alatt, kb. 30-40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve további kb. 40 percig sütjük, közben forgatjuk, szaftjával folyamatosan locsoljuk.

A bulgurt eközben forró, sós vízben, kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük ( vagy félpuhára s később még fedő alatt hagyjuk puhulni).

Elkészítjük a vegyes salátát is, megszórjuk saláta magkeverékkel, pici sóval, szárított vagy friss petrezselyemmel, meglocsoljuk olíva olajjal, kefírrel, vagy natúr joghurttal, s tálaljuk.

Jó étvágyat!

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode