Sült nyúl főtt bulgurral, friss vegyes zöldsalátával, kefíres öntettel
Sült nyúlhús főtt bulgurral, friss vegyes salátával, kefíres öntettel
A nyúlhúst alaposan megmossuk, szárazra töröljük és fűszerekkel, sóval, borssal, bepácoljuk, néhány órát állni hagyjuk.
(én előző este el szoktam ezt készíteni, s másnap csak betolom a sütőbe)
A húst pici kókuszzsíron, fólia alatt, kb. 30-40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve további kb. 40 percig sütjük, közben forgatjuk, szaftjával folyamatosan locsoljuk.
A bulgurt eközben forró, sós vízben, kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük ( vagy félpuhára s később még fedő alatt hagyjuk puhulni).
Elkészítjük a vegyes salátát is, megszórjuk saláta magkeverékkel, pici sóval, szárított vagy friss petrezselyemmel, meglocsoljuk olíva olajjal, kefírrel, vagy natúr joghurttal, s tálaljuk.
Jó étvágyat!