Morzsás pohárkrém
Mákos-kekszes-pudingos-meggyes pohárkrém
Recept:
Na jó, bevallok mindent. Egy mákos-zabpalacsintát akartam sütni.
Elszakadt.
Lett belőle morzsa és egy szuperfinom poharas krémdesszert.
Ennyi. :)
Ahogy készült:
Elrontottam egy palacsintát ezekből a hozzávalókból:
30 gramm zabpehelyliszt 119 kalória
30 gramm Paleolit mákliszt 94 kalória
1 teáskanál sütőpor 7 gramm 7 kalória
teáskanál (3 g) olívaolaj 27 kalória
pici édesítő (az enyém nulla kalóriás Dw 1:4, ezért nem is számolom hozzá)
Összesen: 70 g 247 kalória
Pici kókuszolajjal kikent serpenyőben akartam megsütni a palacsintámat reggelire, de nem sikerült, mert leragadt, így összekaszaboltam és kekszmorzsára pirítottam, majd poharakba rétegeztem a következő tejmentes pudingos krémmel:
Egy tasak főzős puncspuding amit egy zacskó fagyasztott meggy levében (ami kb 3-4 dl) édesítőszerrel megfőztem és házi meggylekvárral megbolondítottam. Ennek negyedét tettem a pohárkrémbe.
(Te ha akarod főzd tejjel, nekem az nem mehet sajnos)
Nagyon kalóriaszegény édesség, az egész nincs 300 kalória.
Puszillak :)