Spenótos, sajtos Lasagne

Spenótos, sajtos "NoCarb Lasagne"

Elkészítése gyors és egyszerű.

Vegyél egy csomag NoCarb Lasagne tésztát, öblítsd át citromos vízzel, majd pár perc alatt főzd meg forró, sós vízben.

Töröld szárazra a lapokat és tedd félre.

 

A sajtkrémet készítsd el ízlésed szerint, én 400 gramm zsírszegény sajtkrémet pici tejjel, kevés zöldfűszerrel és sóval (vagy tej helyettesítéseként kókusztejjel) pár perc alatt megfőztem és krémesre kevertem, majd félretettem sűrűsödni.

 

A spenóthoz ezúttal most bolti parajpürét használtam, felolvasztottam a pürét, 1 dl tejjel elkevertem (tej helyettesítésére kókusztejet vagy más magtejet javaslok) sót és fokhagymát adtam hozzá és krémesre főztem.

 

Mivel fagyasztott parajpürét használtam, s nem készítettem semmiféle lisztes rántást hozzá, így némi zabkorpát/zabpelyhet  adtam a spenóthoz, hogy felfogjam a nedvességet, ha valaki a zabot kikerülné, az használhat sűrítésre útifű maghéjat vagy kevés konjak lisztet. Ez utóbbit én a hideg folyadékkal elkeverve adnám a spenótpüréhez.

(Leforrázott, friss spenótlevelek is tökéletesek, sőt, még egészségesebbek, ezt némi sóval, fokhagymával ízesítve, apróra vágva tegyük a lasagne tésztára. Nekem most sajnos nem volt friss spenótom, így fagyasztott, bolti, natúr parajkrémet használtam.)

 

Összeállítottam a rétegeket:

Egy hőálló szilikonedény aljára Nocarb Lasagne tésztalapokat tettem, erre került a parajpüré, sajtkrém, szeletelt zsírszegény sajt, majd zöldfűszerek, majd újra lasagne tészta, spenót, sajtkrém és sajt. Rétegezzük kedvünk szerint, amíg el nem fogynak a hozzávalók, tetejére sajtot és fűszereket tegyünk, majd sütőben süssük készre, ez kb. 10-15 perc. 

Amikor a sajt olvadni-pirulni kezd, akkor jó.

A lasagnét hagyjuk alaposan kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Bővebb információ a termékekről:

https://www.szenhidratmentesteszta.hu/nocarbnoodle.html

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode