Gesztenyés tejszínes torta
Gesztenyés, tejszínes, pudingos torta
Hozzávalók, elkészítés:
Alaprecept: 6 tojásból kakaós piskótát sütöttem.
Én így csináltam: 6 tojás fehérjét 6 evőkanál vízzel és 10 evőkanál édesítővel habosra vertem, ehhez kevertem a 6 tojás sárgáját. Beletettem a lisztkeveréket (12 evőkanál diétás liszt+sütőpor) Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformában megsütöttem.
Közben két fajta krémet készítettem:
Egy vaníliásat, 8 dl tejből, 2 csomag vaníliás pudingból, édesítőből és 5 dkg vajból.Hagytam kihűlni.
A gesztenyés krém: 400 g cukormentes gesztenyemasszát villával összetörtem, ízesítettem rumaromával, édesítővel. Kevertem hozzá 5 dkg vajat,1 dl cukormentes tejszínt(felveretlenül), és 2-3 evőkanál vaníliás pudingot, hogy könnyen kenhető krém legyen.
Miután minden kihűlt,a piskótát ketté vágtam, először a gesztenyés krémet kentem, majd a vaníliásat, lezártam piskótával. Felvertem 3dl tejszínt és díszítettem.
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei
Dia-Wellness vaníliás puding
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/