Joghurtos-epres-mascarponés túrótorta kisfiamnak szülinapra
Joghurtos, epres, mascarponés túrótorta
Recept:
Tészta:
3 tojás
10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
10 dkg szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
Töltelék:
25 dkg túró (én a dupláját tettem)
12 dkg porcukor (= édesítő porrá őrölve)
Vanília
25 dkg mascarpone (én a dupláját vettem)
1 citrom reszelt héja és leve
Díszítés:
Eper
cukormentes tortazselé
Elészítés:
A tojásfehérjét az édesítővel és csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját összetörjük és a kemény habba beleforgatjuk.
A diétás lisztet rászitáljuk és óvatosan elkeverjük benne.
A tortakarikát két sütőpapíron körberajzoljuk és a piskótából két kerek lapot kenünk ki, majd megsütjük őket külön-külön kb 10-12 perc alatt. (Esetleg egy nagyobb tepsibe fektetve)
Az egyik piskótalapot a tortaformába tesszük.
A túrót áttörjük, édesítőt és vaníliát adunk hozzá, majd a reszelt citromhéjat és levet, végül a mascarponéval krémes állagúra keverjük.
A másik piskótalappal lefedjük a sütit és fél órára hűtőbe tesszük.
Az epret egyenletesen a torta tetejére halmozzuk és tortazselét csorgatunk rá, ezután hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt levesszük a tortaforma oldalát és a torta oldalát mandulaszeletekkel díszítjük (nálam ez most elmaradt).
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei
A diétás lisztet, édesítőt és egyéb egészséges hozzávalókat megtaláltok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!