Anyukám nyírfacukros cseresznyelevese
Én megmondtam már, hogy Anyának kéne blogot írnia és nem nekem... Levesekben (is) verhetetlen :)
A mai forró júniusi napon futottam reggel 8 km-t, aztán oviba vittem a nagyfiam, bevásároltam, befizettem egy halom csekket a postán, egy csomót futkoztam a pici fiam után a játszótéren, már 9 órakor 40 fok volt árnyékban...itthon még ment a sütő délelőtt, főztem, takarítottam-mostam-teregettem és most végre ebéd utáni nyugalom és csendes pihenő...
Én pedig kiveszem ezt a jéghideg csodát a hűtőből...
Nem tudok mit mondani. :)
Köszi Anyu!!!
Az Anyukám nyírfacukros cseresznyelevese
(Receptet természetesen lediktáltattam vele telefonban)
Felteszel vizet főni, beledobsz szegfűszeget, fahéjat, citromhéjat, majd a magozott cseresznyét, pici citromlevet, vaníliát és ízlés szerinti édesítőt.
Ezután 1 dl tejben (vagy aki nem fogyaszthat, annak magtejben) elkeversz vagy összerázol shakerben egy vaníliás pudingport, s a leveshez öntöd, főzöd, kóstolod, hűlni hagyod. :)
Vittem magammal melózni :)