Zabkásavariációk
Reggelire, edzés után, tejjel, tej nélkül, vízben, gyümölcslében, pudingosan, gyümölcsökkel, túróval, magokkal, joghurttal, kávéval, lekvárral, édesen-sósan, melegen, hidegen, főzve vagy áztatva....
Kééérek!!!!!
Recept különösebben nincs, mert annyira ízlés szerinti és ezerféleképp elkészíthető, változatos étel, hogy mindenki maga tapasztalja majd ki úgyis, hogy melyik számára a legízletesebb variáció. :)
Némi támpont egy adagnyi reggelihez:
2-3 dl tejben - vagy vízben, vagy gyümölcslében - főzz meg 2-3 evőkanál zabpelyhet vagy zabkorpát, (a kívánt sűrűséget több/kevesebb folyadékkal vagy több/kevesebb zabpehellyel kedvedre alakíthatod) majd ízesítsd gyümölccsel, lekvárral, magvakkal, joghurttal, kókuszzal, kakaóporral...stb, kedvedre díszítsd s tálald.
Zabkása.
Miért nem lehet megunni?
Mert számtalan módon, formában, állagban, ízvilágban, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ízesíthető, s mert maradékanyagok felhasználásával, olcsó, gazdaságos és tápláló reggeli, kiváló edzés utáni "utántöltő", ízletes desszert, vitamindús uzsonna.
Neked melyik a top 10 kedvenced?
Zabkásavariációk:
Sütve is finom!
Gyümölcsös, sült zabkása friss idénygyümölcsökből:
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/