Gyros tál

Gyros tál, ahogy én szeretem
 
 
Tóparti nyaralásaink alkalmával sikerült életre szóló barátságot kötnöm a gyros-tál összes ínycsiklandó, zöldséges, friss, egészséges verziójával.
 
Számomra nyaralás, nyár, meleg, kikapcsolódás nincs vízpart nélkül, s mivel mindannyian jól ismerjük a strandok, tópartok büfékínálatát, így nem sok választanivaló akad egy diétázó Anyukának, akinek általában 4-5 nap leforgása alatt sikerül 6-7 gyros tálat elfogyasztani, a "bezzeg lángost evő Férjek" gyakori "nem unod még?" felkiáltására.
Nem Drágám. Nem unom.
 
De azért hozzáteszem, hogy fantáziában biztos pokolra jutok, mert gondolatban mindig felfalok 1-2 vastag tésztás, puha, illatos lángost jó sok reszelt sajttal és vastagon kenve krémes tejföllel, utána küldök két lekváros, egy nutellás és akármennyi túrós palacsintát, csippentek a Férjem paprikás lisztben sült hekkjénk ropogós panírjából, s belenyalok a gyerekek fagyijába.
 
Gondolatmenetemből a "kész a 23-as!" felkiáltás hoz vissza a valóságba, s már csattogok is a mai 3. gyros tálamért, mely meglepő, de abban a pillanatban, ahogy meglátom, sokkal tetszetősebb és gusztusosabb számomra, mint egy pár hajszálvékony "aligtöltelékes" de jól leporcukrozott palacsinta, s általában boldogan nyugtázom, hogy az adag is kielégítő. 
Ha nem, hát eszem úgyis később is egyet...
 
Na de az a helyzet, hogy ma épp nem tóparton nyaralok, hanem a 2. mosást indítom be, miután hazahoztam a gyerekeket oviból-bölcsiből, vacsiötlet is kéne, de ne hízlaló, hogy ne kelljen már kétfelé főzni és különben sem tűnt el a halom vasalnivaló sem, úgyhogy időhiányban, mint mindig, előkapok a fagyból egy csirkemellfilét, kiolvasztom, felcsíkozom (sikerül, ahogy sikerül, nem bíbelődöm én ilyenekkel) kókuszolajon lepirítom, s fűszerezem sóval, borssal, gyros fűszerkeverékkel, amiből HURRÁ találtam cukormenteset.
Nem volt egyszerű, de létezik.
 
Aki nem talál, annak (másolom a zacskóról): só, oregánó, paprika, feketebors, fokhagyma, bazsalikom. (Uppsz ez mind megvan itthon is, nem baj, azért vettem készen is, illatra - ízre nagyon bejön)
 
Összekeverem a fűszerekkel a húst, pici vizet öntök alá, fedő alatt puhítom, párolom, a végén pirítom.
 
A zöldségek gyakorlatilag, amit szeretsz, én most uborkát, paradicsomot, kis hagymát, káposztát és házi nem cukros vegyes savanyúságot fogok enni hozzá. :)
 
Férjednek süss hozzá egy kis krumplit és meg lesz elégedve. :)
 
 
 
 
 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode