Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb párolt zöldséggel

 

Zöldfűszeres túróval töltött csirkecombok párolt zöldkörettel

Hozzávalók:

5 csirkecomb (alsó-felső egyben)

bors
petrezselyemzöld
friss kapor
snidling
25 dkg túró
1 tojás


Elkészítés:

A csirkecombokat jól megmossuk, majd néhány órára (esetleg előző nap) bepácoljuk a következő fűszerekkel:

Kókuszzsír, só, bors, cukor-és sómentes szárított zöldségkeverék, cukormentes szárnyas fűszerkeverék, petrezselyem.

Sütés előtt a csirkecombokon a bőrt fellazítjuk, s alá zöldfűszerrel, sóval, petrezselyemmel, kaporral, snidlinggel kikevert zsírszegény túrókrémet teszünk. A húsokat töltelékes felükkel felfelé hőálló tálba tesszük, kevés himalája sót és cukormentes szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá, lefedjük fóliával, s sütőbe tesszük.

Fólia alatt 30-40 percig sütjük, majd anélkül még kb. 30 percig, amíg szép pirosra nem sül.

 

A túró a párolás során levet ereszt, az így kapott szafttal sütés közben többször meglocsolhatjuk a csirkecombokat, ennek köszönhetően nem szárad ki, omlós lesz, puha, majd ropogós.

 

A zöldfűszeres túróval töltött csirkecombokat párolt zöldséggel tálaljuk.

 

Értékek megközelítőleg:

 

1 kg sült csirkecomb 1,488 kcal 

1 csokor Petrezselyem7 kcal 

10 g Kapor levél (friss) 4 kcal 

10 g Snidling 3 kcal

250 g Zsírszegény túró 195 kcal

1 darab (52 g) Tojás 88 kcal 

500 gramm párolt zöldség 210 kcal

Összesen: 1,842 g 1,996 kcal

 

 

 

            100 gramm tápértéke:           

175.05 kcal

fehérje: 23.52

szénhidrát: 7.69  

zsír: 5.16

 

Egy adag étel tápértéke:

308.1 kcal

   fehérje: 44.29

szénhidrát: 28,96

zsír: 10

 

Kókuszzsírt és egyéb egészséges hozzávalót megtaláltok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!

https://www.dietas-etelek-webshop.hu/

Diétás Ételek Webshop

 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode