Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb párolt zöldséggel
Zöldfűszeres túróval töltött csirkecombok párolt zöldkörettel
Hozzávalók:
5 csirkecomb (alsó-felső egyben)
só
bors
petrezselyemzöld
friss kapor
snidling
25 dkg túró
1 tojás
Elkészítés:
A csirkecombokat jól megmossuk, majd néhány órára (esetleg előző nap) bepácoljuk a következő fűszerekkel:
Kókuszzsír, só, bors, cukor-és sómentes szárított zöldségkeverék, cukormentes szárnyas fűszerkeverék, petrezselyem.
Sütés előtt a csirkecombokon a bőrt fellazítjuk, s alá zöldfűszerrel, sóval, petrezselyemmel, kaporral, snidlinggel kikevert zsírszegény túrókrémet teszünk. A húsokat töltelékes felükkel felfelé hőálló tálba tesszük, kevés himalája sót és cukormentes szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá, lefedjük fóliával, s sütőbe tesszük.
Fólia alatt 30-40 percig sütjük, majd anélkül még kb. 30 percig, amíg szép pirosra nem sül.
A túró a párolás során levet ereszt, az így kapott szafttal sütés közben többször meglocsolhatjuk a csirkecombokat, ennek köszönhetően nem szárad ki, omlós lesz, puha, majd ropogós.
A zöldfűszeres túróval töltött csirkecombokat párolt zöldséggel tálaljuk.
Értékek megközelítőleg:
1 kg sült csirkecomb 1,488 kcal
1 csokor Petrezselyem7 kcal
10 g Kapor levél (friss) 4 kcal
10 g Snidling 3 kcal
250 g Zsírszegény túró 195 kcal
1 darab (52 g) Tojás 88 kcal
500 gramm párolt zöldség 210 kcal
Összesen: 1,842 g 1,996 kcal
100 gramm tápértéke:
175.05 kcal
fehérje: 23.52
szénhidrát: 7.69
zsír: 5.16
Egy adag étel tápértéke:
308.1 kcal
fehérje: 44.29
szénhidrát: 28,96
zsír: 10
Kókuszzsírt és egyéb egészséges hozzávalót megtaláltok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/