Sárgarépás-almás-mogyorós-fahéjas muffin
Na neee...ezt a receptet még csak most tettem fel a weboldalamra?
Nem tudom mi tartott eddig, hiszen ez a legkedvencebb kedvencem! :)
Sárgarépás-almás-fahéjas-mogyorós muffin
Hozzávalók:
Egy reszelt sárgarépa
Egy közepes méretű reszelt alma (sárgarépa és alma aránya kb. 50-50% legyen a sütiben, ok?)
pici só
édesítő
mézeskalács fűszerkeverék (kb. 1 teáskanál)
pici őrölt fahéj
kevés gyömbér
vanília aroma
1 tojás
1 evőkanál kókuszolaj
mézpótló (elhagyható, ha mézes fűszerkeveréket is teszel)
víz vagy tej/magtej
és kb. annyi diétás lisztkeverék amitől ez a halom anyag nem lesz sem folyós, sem túl száraz. Mondjuk indulj ki 80-100 gramm lisztből (amit szeretsz, lehet diétás, lehet magliszt, lehet liszt helyett zabkorpa, lehet apró zabpehely, vagy darált dió is-legyél kreatív, nem kell mindig liszt), aztán vízzel/tejjel higítod a tésztát, ha túl száraz, vagy több liszttel-darált dióval-zabkorpával sűríted, ha túl híg)
Díszítéshez egy cukormentes mogyorós müzliszeletet tördeltem a sütire, de mehet a tésztába is, vagy akár dió, mandula, egész mogyoró.
Én szeretem benne a ropogósat :)
A hozzávalókat összekavarod és formába kanalazod, megsütöd. :)
Nekem szokásom hűtőben tárolni sütésig a nyers sütit, akár egy napig is, s fogyasztás előtt megsütni.
Sokszor reggel sütöm meg, s így friss, meleg :)