Sárgarépás-almás-mogyorós-fahéjas muffin

 

Na neee...ezt a receptet még csak most tettem fel a weboldalamra?

Nem tudom mi tartott eddig, hiszen ez a legkedvencebb kedvencem! :)

Sárgarépás-almás-fahéjas-mogyorós muffin

Hozzávalók:

Egy reszelt sárgarépa

Egy közepes méretű reszelt alma (sárgarépa és alma aránya kb. 50-50% legyen a sütiben, ok?)

pici só

édesítő

mézeskalács fűszerkeverék (kb. 1 teáskanál)

pici őrölt fahéj

kevés gyömbér

vanília aroma

1 tojás

1 evőkanál kókuszolaj 

mézpótló (elhagyható, ha mézes fűszerkeveréket is teszel)

víz vagy tej/magtej

és kb. annyi diétás lisztkeverék amitől ez a halom anyag nem lesz sem folyós, sem túl száraz. Mondjuk indulj ki 80-100 gramm lisztből (amit szeretsz, lehet diétás, lehet magliszt, lehet liszt helyett zabkorpa, lehet apró zabpehely, vagy darált dió is-legyél kreatív, nem kell mindig liszt), aztán vízzel/tejjel higítod a tésztát, ha túl száraz, vagy több liszttel-darált dióval-zabkorpával sűríted, ha túl híg)

Díszítéshez egy cukormentes mogyorós müzliszeletet tördeltem a sütire, de mehet a tésztába is, vagy akár dió, mandula, egész mogyoró.

Én szeretem benne a ropogósat :)

A hozzávalókat összekavarod és formába kanalazod, megsütöd. :)

 

Nekem szokásom hűtőben tárolni sütésig a nyers sütit, akár egy napig is, s fogyasztás előtt megsütni.

Sokszor reggel sütöm meg, s így friss, meleg :)

 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode