Almáspite sütés nélkül

Ezt a sütit nemcsak azért szeretem, mert még a sütőt sem kell hozzá begyújtani a nyári kánikulában, hanem mert úgy készítünk egy remek desszertet, hogy a tápanyagokat semmiféle hőkezelésnek nem tesszük ki, rengeteg vitamin megmarad benne, ezenkívül finom és diétás, ugyanakkor laktató, azt hiszem helye van ezen a weboldalon.

Meg a tányéromon. :)

Almáspite nyersen, diétásan, finoman, egyszerűen

Elkészítés:

A következő hozávalókból gyúrj egy masszát: mandulaliszt vagy kókuszliszt, zabpehely vagy zabkorpa, amit találsz otthon, pici fahéj, édesítő, kókuszolaj, víz. Ezt összegyurmázod és a tészta felét egy szögletes műanyag edény aljába nyomkodod.

Tőlem nyújthatod is meg sodorhatod is meg két sütőpapírlap között is egyengetheted, variálhatod kedvedre, én lusta módon csak elnyomkodom vizes tenyérrel, aztán csók. :)

Töltelék: Reszelt alma, fahéj, édesítő. Ha fahéjról van szó, én soha nem ismerem a mértéket, Te azért vigyázz, ne legyen túl fűszeres. :)

 

A tészta felét tehát belevarázsoltuk az edénybe, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a maradék tésztával.

Hűtőben hagyd egy picit dermedni, majd szeleteld, fogyaszd egészséggel.

 

Tippek: Az almához keverhetsz egy főzés nélküli hideg vaníliapudingot is, vagy vaníliás proteinport, illetve más gyümölccsel is kipróbálhatod, a folyósabb töltelékekhez használj egy kis útifű maghéjat vagy konjak lisztet, remekül sűríti.

 

A maradék anyagból gyúrj almáspitegolyókat és forgasd meg zabkorpában vagy mandulában.

 

Gluténérzékenyek készítsék maglisztekkel, darált dióval!

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode