Barackos morzsasüti

Barackos morzsasüti

Hozzávalók:

2 evőkanál zabpehely

2 evőkanál zabpehelyliszt

2 evőkanál kókuszliszt vagy Szafi Süteményliszt

(a liszt természetesen más szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel is helyettesíthető)

édesítő (én DW negyadannyit használok, ebből kevés kell, eritritből több, nyírfacukorból ízlés szerint...stb. Kóstold közben, s aszerint adagold, de még a végén is szórhatsz rá)

1 púpozott teáskanál sütőpor

1 evőkanál kókuszolaj

víz

A hozzávalókból morzsaszerű tésztát gyúrunk és a felét egy sütőforma aljára morzsoljuk. Én szilikon sütőformát használok, ehhez nem kell zsíradék.

A tésztára két pépesre nyomkodott, vagy darabokra vágott őszibarackot teszünk (itt jöhetnek a túlérett gyümölcseink), megszórjuk zabpehellyel és kis fahéjjal, esetleg még édesítővel és rámorzsoljuk a maradék tésztát.

A tetejét megszórtam zabpehellyel. :)

Légkeveréses sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.

Mikor szépen pirul a teteje és érzed az illatát, akkor lekapcsolhatod a sütőt. :)

 

Köszönöm a szomszédasszonyomnak a gyönyörű és hatalmas őszibarackokat. :) 

 

 

Figyelem, ez kisebb, kétszemélyes próba-adag! Ha ízlett, legközelebb triplázd a mennyiségeket!

 

Gluténérzékenyek a zabot helyettesítsék darált dióval vagy mandulával, maglisztekkel!

 

Amit használtam:

Dia-Wellness Negyedannyi Cukorhelyettesítő 1:4 
 
Szafi Fitt Paleo süteményliszt 
 
 

 

A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!

https://www.dietas-etelek-webshop.hu/

Diétás Ételek Webshop

 

 

 

 
 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode