Sült pulykacombfilé rizzsel, zöldkörettel

 

Sült pulykacombfilé rizzsel, zöldkörettel

 
Megmossuk a pulykacombokat, majd papírral leitatjuk őket (van ilyen szó???Ja igen, de az mást jelent... :)
Sózzuk-borsozzuk-fűszerezzük, kézzel jól összedolgozzuk a pácot a combokon, majd pár órára félretesszük.
(Vagy nem is muszáj, hisz mindig sietünk)
Kókuszzsírral megkent hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük, a tetejüket megszórjuk fűszerekkel, és kb. 1 dl vizet öntünk alá.
Lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Fólia vagy fedő alatt 25 percig sütjük, majd fólia nélkül készre pirítjuk, a sütés végén sajtot is tehetük rá.
 
Főtt jázminrizzsel vagy párolt zöldkörettel, esetleg franciasalátával tálaljuk:
Recept itt:

Ui.: Engem Anyám így tanított meg rizst főzni:

(ne röhögj, ezt is meg kell tanulni, nemcsak zacskós rizs létezik a világon)

A rizst forró kókuszzsírra öntjük és pirítjuk, ha "zörög", az a jó. :) Amíg kavargatod, bekapcsolod a vízforralót.  Amikor kissé üvegesre pirult a rizs, akkor felöntöd forró vízzel, hogy épp ellepje (én utálom ezt a részt, óriási gőzfürdőt szoktam csinálni) majd kicsit kevered, főni hagyod és a végén lekapcsolod a gázt, fedőt teszel rá és hagyod megpuhulni.

(Ha főzés közben kell, pótold a forró vizet)

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode