Szilvalekvár egyszerűen

Szerintem egy finom lekvár rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában, mi legalábbis gyakran kanalazzuk kedvenc édességeinkbe, így nálunk gyorsan elfogynak a dédiktől nyáron befőzött ízletes dzsemek, kedvelt házilekvárok, ezért gyakran veszek bolti diétás gyümölcslekvárokat. 

Mert még mindig sokszor azt hiszem, hogy a lekvárfőzés valami bonyolult, időigényes és macerás dolog, pedig egyáltalán nem az!

Ma este például gondoltam egyet, elővettem a fagyóból egy zacskó fagyasztott szilvát, kimagoztam, feltettem pici vízzel főni, csak fahéjat tettem hozzá, édesítőt nem, mert anélkül is elég édes, úgy háromnegyed órát rotyogott takaréklángon, majd mikor már szétfőtt, botmixerrel tekertem rajta még párat és már ment is a forró vízzel átöblített üvegekbe.

Az már csak hab a tortán, hogy már sül is hozzá egy kis kevert tésztás, gyümölcsös süti, reggelire jó lesz a fiúknak, friss házi, cukormentes, 100% gyümölcsös, édes-krémes szilvalekvárral. :)

Fene sem fogja megvenni 800 Ft-ért ezután. :)

 

 

A lekvárfőzés egyébként nálam minden esetben hasonló, azaz hasonlóan egyszerű.

Nem csinálok belőle nagy ügyet.

Megmosom a gyümölcsöt, magozom, felteszem édesítővel főni, botmixerrel pürésítem és forró vízzel kiöblített, tiszta üvegebe töltöm.

Ha dzsemet szeretnék, cukormentes zselésítőt keverek hozzá, ha darabosabban-gyümölcsösebben, akkor hagyom szétfőni a gyümölcsöt, turmixolom és kész is. :)

 

Én nem szoktam tartósítószert használni, inkább többször főzök kisebb adagokat, s általában hamar el is fogynak, a lekvár annyi mindenhez kiváló! Gyakran pohárkrémekhez adom, sütikbe töltöm, palacsintába teszem, túróval keverem, pudingokba csorgatom....szeretjük. :) 

 

Késő esti lekvárfőzés :)

 

Finom, gyümölcsös házi süti is készült mellé :)

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode