Paprikás csirke NoCarb tésztával
Paprikás csirke NoCarb szélesmetélttel
Tészta elkészítése: Citromos vagy ecetes vízben kiöblíted, átmosod a tésztát, majd forró, lobogó, sós-olajos vízben kifőzöd.
Csirkepaprikás receptje:
Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb vagy 1 nagyobb csirke (összesen 1,2-1,3 kg)
1 nagy fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál kókuszolaj vagy kókuszzsír
1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika
3+1 dl tejföl vagy szigorúbb diétában natúr joghurt
Elkészítés:
A csirkét folyó víz alatt gondosan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.
A kókuszzsírt felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk.
Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhárafőzzük - ha elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére forraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt vagy natúr joghurtot és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk.
Ha elkészült a csirkepaprikás, NoCarb tésztával tálaljuk. :)
https://www.szenhidratmentesteszta.hu/