Csokis meggylekvár

 
Csokis meggylekvár
 
avagy
 
Jááááááááááááááájjjjj hova dugjam el magam elől????
 
 
Anya hozott öt és fél kiló meggyet. Egy napig nézegettem, egy este kimagoztam (vízben, mert így nem fröcsköl és nem fogja meg a "csillivilli" műkörmeim sem - fontos!), majd feltettem cukormentes zselésítővel főni, tettem hozzá édesítőt (én Dia Wellness 1:4-et használok) citromlevet, fahéjat és forrásig főztem, aztán takaréklángon, míg sűrűsödni nem kezdett.
 
Aki sűrűbben-zselésebben-dzsemesebben szereti, használjon több zselésítőt és szűrje le a levet, illetve botmixerrel pépesítse, én a magam részéről nem bánom, ha nem olyan dzsemes és a nagyobb gyümölcsdarabokat sem vetem meg, mivel általában sütikbe, pohárkrémekhez használom, így nekem ez az állag megfelelt. :)
 
 
A csokishoz kivettem egy kisebb mennyiséget a felforrt lekvárból (mégiscsak most készítettem ilyet először, két üveggel vállaltam be) és hozzátördeltem egy tábla cukormentes étcsokit. (meg még egy felet, mert közben ettem is belőle...)
Hamar hozzáolvadt, sűrűsödött, már akkor megkóstoltam forrón, nagyon ízlett! 
 
Másnapra kihűlt, dermedt, sűrűsödött, szerintem tökéletes :)
 
 
 
A lekvárt ma reggel leteszteltem....
Határozottan nem áll el. 
Nálam 1 hétig sem....

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode