Nyers almáspite
Nyers almáspite
Hozzávalók, elkészítés
A „tészta”:
- zabpehely vagy zabkorpa
- búzacsíra vagy búzakorpa
- Csipet fahéj
- Édesítő
- 1 ek szilvalekvár
- Vanília
(összekeverjük, összegyúrjuk és egy műanyag tál aljába nyomkodjuk)
Az almás réteghez:
- reszelt alma
- útifű maghéj
- édesítő
- Csipet fahéj
- kevés citrom leve
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a citromlével, az útifű maghéjjal, „cukorral”, fahéjjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy tálba nyomkodjuk, ráterítjük az almás réteget, majd dióval, vagy csokirkémmel, vagy fahéjas almaszeletekkel díszítjük, s hűtőben több órán át pihentetjük, ezalatt megdermed, összeérnek az ízek. (Az útifű maghéj picit sűríti, zselésíti a tölteléket)
Bevallom én siettem és gyorsító módszerként egyenesen a fagyasztószekrénybe tettem a sütim, utána gyönyörűen szeleteltem.
A tetejére házi "mindenmentes" szilvalekvár és dió került . :)
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!