Nyers almáspite

 

Nyers almáspite

Hozzávalók, elkészítés

 

A „tészta”:

-           zabpehely vagy zabkorpa

-           búzacsíra vagy búzakorpa

-           Csipet fahéj

-           Édesítő

-           1 ek szilvalekvár

-           Vanília

 

(összekeverjük, összegyúrjuk és egy műanyag tál aljába nyomkodjuk)

 

Az almás réteghez:

 

-           reszelt alma

-           útifű maghéj

-           édesítő

-           Csipet fahéj

-           kevés citrom leve

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a citromlével, az útifű maghéjjal, „cukorral”, fahéjjal.

 A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy tálba nyomkodjuk, ráterítjük az almás réteget, majd dióval, vagy csokirkémmel, vagy fahéjas almaszeletekkel díszítjük, s hűtőben több órán át pihentetjük, ezalatt megdermed, összeérnek az ízek. (Az útifű maghéj picit sűríti, zselésíti a tölteléket)

Bevallom én siettem és gyorsító módszerként egyenesen a fagyasztószekrénybe tettem a sütim, utána gyönyörűen szeleteltem.

A tetejére házi "mindenmentes" szilvalekvár és dió került . :)

 

Ezt a terméket használtam:

Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő 

 

A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!

Diétás Ételek Webshop

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode