A mértékletességről...

 

Elengedhetetlennek tartom ezt a fejezetet. Talán az egyik kulcsa a változásnak, fejlődésnek.

Azzal, hogy életmódot váltunk, lecseréljük a finomított, fehér lisztet és a cukrot, elkezdünk mozogni, több gyümölcsöt eszünk, tányérunkon megjelennek a színes zöldségek és megtanuljuk, hogy mely ételt mivel lehet kiváltani, megszeretjük rizs helyett a bulgurt, cukor helyett természetes édesítőt használunk, búzadara helyett zabkorpát veszünk, kóstolunk, olvasunk, tanulunk és változunk, azzal megtettük a legjelentősebb lépéseket az egészségesebb jövőnk felé.

Ugyanakkor fontosnak tartom elmondani, hogy a diétában is, mint minden másban, rendkívül központi szerep jut a mértékletességnek.

Hiába készíted el a pizzát diétásan, akkor sem ehetsz meg egy fél tepsivel a tévé előtt este tízkor és nem küldhetsz utána fél jénai somlóit, még abban az esetben sem, ha teljesen diétás.

Sajnálom, de nem. 

És nem azért, mert ma ilyen szigorú napom van. :)

 

Ha nem így lenne, hidd el, a világ egyik legboldogabb embere lennék, de sajnos a diétában is tartani kell a mértékletesség elvét.

Ezt a fejezetet akár magamnak is írhatom: bevallom, én is nehezen hagyom abba az evést a második szelet krémesnél, vagy a kedvenc csokis kekszemnél, amit persze késő este sütök, de másnap reggelre... nehéz ellenállni az illatoknak, aromáknak....arra gondolok, hogy a világ legigazságtalanabb dolga alkotni valami nagyon finomat és egészségeset, aztán meg nem felfalni mindet egyszerre...

De inkább alaposan kiszellőztetem a finom sütiillatot, elteszem egy dobozba a finomságokat, majd gyorsan elhúzok aludni és csak remélem, hogy az éjszaka leple alatt egyetlen alvajáró sem falta fel. :)

 

Viccen kívül, sajnos mindig igaz a mondás: "nem attól fogsz fogyni, amit megeszel, hanem attól, amit nem."

 

Az ételeim és életmódom tökéletes választás arra, hogy egészségesen élj, lemondások nélkül étkezz, jól érezd Magad a bőrödben, megvalósítsd azt, amire vágysz, de mindig és kérlek tényleg MINDIG tartsd szem előtt a mértékletesség elvét, ez nélkülözhetetlen a sikerhez vezető úton.

A Te sikered és a Te utad.

Szép napot!

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode