Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz

Recept: Egy tálba kerülnek a száraz anyagok: diétás liszt, sütőpor, szódabikarbóna, zabpehely, fahéj. Egy másik tálba a "nedves anyagok": édesítő, kókuszolaj (vagy olívaolaj, esetleg pici vaj), tej vagy víz. A kettőt külön kikeverem, majd egyben összegyúrom és vizes kézzel golyókat, kekszeket formázok, majd  a tenyeremmel lelapítom. Nem tudok mennyiséget mondani, soha nem mérek, állagot nézek, legyen "gyúrható" massza, amiből kekszeket lehet lapítani, 10 perc elég a sütőben vagy 2-3 perc a mikróban (aztán szárítom), omlós és finom. 

Én általában reggelire készítem magamnak, egy adagnyi kb. 4 evőkanál liszttel készül, egy teáskanál sütőporral, egy teáskanál fahéjjal, vagy 1 evőkanál kakaóval (ha valaki a csokis verziót szeretné kipróbálni) 

Édesítő ízlés szerinti, az olaj 1 evőkanál körüli, a víz/tej pedig annyi, hogy gyúrható kekszmasszát kapjunk. Kb. 4-5 db lesz ebből az egyadagos mennyiségből, egy capuccinoval vagy natúr joghurttal kiváló reggeli. :)

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode