Zabpelyhes fasírt (sertéshúsból), saláta

 
Zabfasírt, saláta 
 
A fasírt elkészítése ugyanaz, mint a pulykafasírt esetében, csak az én Férjem annyira nem szereti a pulykát, Neki a fasírt sertéshúsból finomabb, ezért kerestem egy alacsony zsírtartalmú (7% alatti) sertés darálthúst és elkészítettem ezt a fasírtot.
 
Így:
 
Fél kg darált húst, 1-2 tojást, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, borsot, sót és kevés pirospaprikát összegyúrunk, majd adunk hozzá 4 evőkanálnyi - előzőleg tejben áztatott - zabkorpát vagy zabpelyhet. 
 
(Kb. annyi zabkorpát tegyünk a tejhez, amennyi felvesz.)
 
Gombócokat formálunk, melyeket zabkorpában megforgatunk és sütőben megsütjük. :)
 
Olvass tovább: 
 

https://dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu/finomsagaim/husos-etelek/zabkorpas-fasirt/

 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode