Zabpelyhes fasírt (sertéshúsból), saláta
Zabfasírt, saláta
A fasírt elkészítése ugyanaz, mint a pulykafasírt esetében, csak az én Férjem annyira nem szereti a pulykát, Neki a fasírt sertéshúsból finomabb, ezért kerestem egy alacsony zsírtartalmú (7% alatti) sertés darálthúst és elkészítettem ezt a fasírtot.
Így:
Fél kg darált húst, 1-2 tojást, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, borsot, sót és kevés pirospaprikát összegyúrunk, majd adunk hozzá 4 evőkanálnyi - előzőleg tejben áztatott - zabkorpát vagy zabpelyhet.
(Kb. annyi zabkorpát tegyünk a tejhez, amennyi felvesz.)
Gombócokat formálunk, melyeket zabkorpában megforgatunk és sütőben megsütjük. :)
Olvass tovább:
https://dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu/finomsagaim/husos-etelek/zabkorpas-fasirt/