Spenótos, fokhagymás, kókusztejszínes csirkemell barnarizzsel, quinoával, párolt cukkinivel

 
Spenótos, fokhagymás, kókusztejszínes csirkemell barnarizzsel, quinoával, párolt cukkinivel
 
 
Csirkemellet megmosom, megtörlöm, felszeletelem, kicsit kiklopfolom, olívaolajjal meglocsolom, sózom, borsozom, fűszerezem, adok hozzá fokhagymát vagy fokhagymaport és serpenyőben, kókuszolajon lepirítom: először "fehéredésig párolom" fedő alatt, majd készre sütöm-pirítom.
A sütés végén hozzákeverem a leforrázott spenótot (leveleket, vagy bolti fagyasztott krémes parajpépet) és kevés kókusztejszínt, ezeket összerottyantom, dobok rá zöldfűszereket és kész is. :)
 
KÖRET:
 
Megfőzzük a rizst/barnarizst/quinoát:
- a hagyományos módon kis kókuszzsíron megpirítjuk és forró vízzel felöntjük, sózzuk, puhára főzzük.
 
Vagy
 
- gyorsrizst tasakkal 12 percig főzünk sós-lobogó vízben, majd az elkészült rizst kivesszük a zacskóból, sózzuk, konzervkukoricával gyorsan átkeverjük, s a csirkével tálalajuk.
 
Párolt cukkini:
Cukkinit megmosom, törlöm és a tetszés szerint kockákra, vagy karikákra vágott, pici olívaolajjal, sóval elkevert cukkinit sütőben fedővel megpárolom.
Akkor jó, ha puha :)
 
A Férjemnek pakoltam-dobozoltam a tűzoltóságra, másnap ment szolgálni, délben hívtam is, hogy ízlett az ebédje...nem volt panasz, sőt!
Nyugodtan megkérdezhetitek Tőle :)
 
Jó étvágyat :)
 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode