Kakukkfüves, fetasajttal töltött csirkemell
A recept a Férjem érdeme, Ő találta és együtt készítettük el :)
Hozzávalók:
3 db csirkemell filé (egészben)
180 g feta sajt
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3-5 dkg vaj vagy kókuszzsír
só, bors, cukormentes ételízesítő, kakukkfű, petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemelleket kettévágjuk középen hosszában, majd lapjában is, de nem teljesen végig, így a három csirkemellből 6 darab hússzeletet kapunk.
A szeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal, ételízesítővel és 1 gerezd lereszelt fokhagymával megszórjuk, majd a zsiradékon pár perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A fetát összetördeljük, és jól összekeverjük a kockára vágott lilahagymával, reszelt fokhagymával, kakukkfűvel és petrezselyemmel, borssal.
Elosztjuk hatfelé, és a hússzeletek egyik felére halmozunk belőle, majd ráhajtjuk a másik felét . Így töltjük meg az összes hússzeletet.
A töltött húsokat jénaiba vagy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a hússütésből megmaradt szaftot és
200 fokos sütőben vagy serpenyőben fedő alatt megsütjük.
Kókuszzsírt és más egyéb egészséges hozzávalót megtaláltok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/