Tojásmentes, almás, kalóriaszegény pulykafasírt
Tojásmentes, almás pulykafasírt
Fél kiló alacsony zsírtartalmú darálthús (én 7% zsírtartalmú pulyka darálthúst használtam)
1 nagyobb vagy 2 kisebb alma reszelve (elhagyható, ha neked ez így nem szimpatikus, de szerintem érdemes tenned vele egy próbát, mert finom almával)
só
bors
fasírt fűszerpor
fokhagymapor
petrezselyem
3 evőkanál lenmagliszt
2-3 evőkanál zabkorpa vagy aprószemű zabpehely (gluténérzékenyek használjanak több lenmaglisztet, vagy esetleg szezámlisztet)
A hozzávalókból golyókat formázunk és 180 fokon megsütjük.
Ajánlom a szilikonos muffin sütőformát, nemcsak sütemény, pogácsa, hanem fasírt készítésére is kifejezetten praktikus.
Szép napot!
Dia