Fahéjas fonott kalács
Fahéjas, fonott kalács
Tészta:
25 dkg Ch csökkentett liszt
1 evőkanál búzasikér (ha van)
1 csipet só
1 csomag friss élesztő
3/4 dl olaj
2,5 dl tej
1 tk fruktóz az élesztő felfuttatásához
édesítő (1-2 ek)
Töltelék:
édesítő
2 evőkanál fahéj (de kakaóporral is finom)
Kenéshez 1 tojás
Dagasztjuk, kelesztjük, nyújtjuk. A töltelék: 8 dkg vaj vagy kókuszolaj, 1 kupaknyi vanília aroma, édesítő, 3 púpos tk. kakaó vagy fahéj.
3 részre elosztjuk a tésztát, mindegyiket szép vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a fahéjas krémmel, feltekerjük és a három feltekert tésztát összefonjuk-sütjük.
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!