Szilvás-barackos morzsasüti

Szilvás-barackos morzsasüti

 
Hozzávalók:
 
2 evőkanál zabpehely
 
2 evőkanál zabpehelyliszt
 
2 evőkanál kókuszliszt vagy Szafi Süteményliszt
 
(a liszt természetesen más szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel is helyettesíthető)
 
édesítő (én DW negyadannyit használok, ebből kevés kell, eritritből több, nyírfacukorból ízlés szerint...stb. Kóstold közben, s aszerint adagold, de még a végén is szórhatsz rá)
 
1 púpozott teáskanál sütőpor
 
1 evőkanál kókuszolaj
 
víz
 
A hozzávalókból morzsaszerű tésztát gyúrunk és a felét egy sütőforma aljára morzsoljuk. Én szilikon sütőformát használok, ehhez nem kell zsíradék.
 
A tésztára két pépesre nyomkodott, vagy darabokra vágott őszibarackot és 2-3 db érettebb szilvát teszünk (itt jöhetnek a túlérett gyümölcseink, elkészíthető ez a süti más gyümölcsökkel is), megszórjuk zabpehellyel és kis fahéjjal, esetleg még édesítővel és rámorzsoljuk a maradék tésztát.
 
A tetejét is megszórtam zabpehellyel. :)
 
Légkeveréses sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.
 
Mikor szépen pirul a teteje és érzed az illatát, akkor lekapcsolhatod a sütőt. :)
 
 
 
Figyelem, ez kisebb, kétszemélyes próba-adag! Ha ízlett, legközelebb triplázd a mennyiségeket!
 
Gluténérzékenyek a zabot helyettesítsék darált dióval vagy mandulával, maglisztekkel!
 
 
Amit használtam:
 
Dia-Wellness Negyedannyi Cukorhelyettesítő 1:4 
 
Szafi Fitt Paleo süteményliszt 
 
 

 

A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!

https://www.dietas-etelek-webshop.hu/

Diétás Ételek Webshop

 

 

 
 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode