Sütőtökös kuglóf

 
 

Sütőtökkrém, sütőtökös kuglóf

A sütőtököt meghámoztatjuk a Férjünkkel és kockákra szeleteltetjük Vele. Mert Ő sokkal erősebb, mint mi. :) (és nekünk különben is ezer a dolgunk)

Ha elkészült, puszival megháláljuk, kiküldjük a konyhából.

 

Feltesszük főni a sütőtököt, majd ha puhára főtt, turmixoljuk és hozzákeverünk reszelt almát, vaníliát, fahéjat, mézes fűszert, fahéjat, édesítőt, gyömbért és apróra szelt diót.

Mindezt ízlés szerint. De pedig értsd meg, akkor sem tudok arányokat írni, mert én fahéjasan szeretem, Te több gyömbérrel, én édesen-diósan, Te vaníliásan, Ő mézesen, más baracklekvárral...

Nyugi, közben látod-kóstolod, kialakul.

 

Ha itt meguntuk, akkor megkaptuk az almás-fahéjas sütőtökkrémet, ami dióval-cukormentes baracklekvárral vagy kis vaníliapudinggal tálalva már így magában is nagyon finom édesség, pohárdesszert, egészségünkre.

 

 

De! ... ha továbbfejlesztjük:

 

A krémhez hozzákeverünk egy tojást, teáskanál sütőport, 1-2-3 evőkanál kókuszlisztet vagy Szafi Fitt Paleo Süteménylisztet, (amennyit úgy elbír, hogy nem lesz sem túl folyós, sem túl sűrű-száraz a massza, amolyan piskótatészta állagút próbálj elérni) majd apróra szelt diót vagy mandulát. A kész masszát sütőformában megsütjük, ha kihűlt kiborítjuk.

 

Pici baracklekvárral és vágott mandulával, dióval tálald, ízleni fog :)

 

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode