Tiramisu NoCarb módra
Tiramisu
A tiramisu az egyik kedvenc édességem és bizony sokféle módon elkészítettem már, a NoCarb verzió azért tetszik nagyon, mert nemcsak nagyon finom, de sokkal diétásabb és laktatóbb, mint bármelyik recept.
Nézzük:
(Ez kétszemélyes adag)
Egy tojás sárgáját édesítővel habosra verünk, majd hozzákeverünk 250 gramm light sajtkrémet (bizony ilyen is van, több helyen is kapható) beleteszünk 2 evőkanál frissen főzött presszókávét, melyhez előzőleg egy kávéskanálnyi konjac lisztet kevertünk, (nem tudom miért írtam a "frisset" a kávéhoz, mikor én is a párom reggel lefőzött maradékát használtam el) locsolunk hozzá pici rumaromát, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje - pici sóval - felvert kemény habját. Tálkákba öntjük, natúr kakaóporral meghintjük, végül hűtőbe tesszük.
A konjac liszt miatt szépen besűrűsödik és finom lesz, krémes, laktató.
Megjegyzés: Ha túl töménynek találod ezt a krémet, tegyél hozzá 1 evőkanál krémes natúr joghurtot. :)
https://www.szenhidratmentesteszta.hu/nocarbnoodle.html