Kakaópor

 

A kakaó jótékony hatását régóta ismerjük, néhány szóban felhívnám azonban a figyelmet a  kakaóbabban megtalálható antioxidánsokra, amelyek képesek növelni a vér áramlását az agyban.

Több tudományos kutatás is alátámasztotta a kakaó sokféle egészségvédő hatását.

 

Amerikai tudósok egy csoportja felfedezte, hogy a rendszeres kakaófogyasztással csökkenthető a rákos megbetegedés kockázata: a kakaó ugyanis tele van antioxidánsokkal, amelyek kutatók szerint fontos szerepet játszanak a ráksejtek kialakulásának megakadályozásában.

Az utóbbi években több tanulmány hívta fel a figyelmet a tea, a vörösbor és a kakaó egészségjavító tulajdonságaira.

A New York-i Cornell Egyetemen összehasonlító vizsgálatokat végeztek, hogy megállapítsák, mennyi antioxidáns van a teában, a vörösborban és a kakaóban. A győztes a kakaó lett. Azt tapasztalták, hogy egy csésze kakaóban kétszer annyi antioxidáns van, mint egy pohár vörösborban, háromszor annyi, mint egy csésze zöld, és csaknem ötször annyi, mint egy csésze fekete teában.

 

Kakaóval a cukorbetegség ellen

Talán meglepő, de a kakaó hamarosan felkerülhet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére ajánlott élelmiszerek listájára: egy új, átfogó vizsgálat eredményei szerint a flavanolokban gazdag kakaóital - a meghatározott mennyiségben történő fogyasztás esetén - kifejezetten jót tesz a diabéteszes betegek ereinek.

A 2-es típusú (inzulinnal nem kezelhető) diabéteszben szenvedő páciensek érműködése a súlyosan rendellenesről a normálisra változott az egyhónapos kakaó-kúrát követően, melynek során a résztvevők különleges összetételű, flavanolokban gazdag kakaót fogyasztottak.

 

A kakaó jót tesz a szívnek

Egy holland tanulmány azt mutatja, hogy a kakaó fogyasztása csökkenti a vérnyomást és a korai elhalálozás kockázatát.

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode