Meggylekváros zabpalacsinta

 
Zabpalacsinta
 
Nos egyet szögezzünk le. Én TUDOK palacsintát sütni. A hagyományos mindig frankón sikerül. 
Tényleg!
 
A diétás valahogy nem igazán...
Tudom van vagy ezerféle recept, de nekem egy ideje kerülnöm kell a glutént, így a jó kis palacsintaporaim, Dw lisztek egy része amiket eddig szerettem, most kiesnek, marad a zabliszt, gesztenyeliszt.... Ezekkel kell megoldani.
Csakhogy nekem vagy leragad (császármorzsa lesz belőle nem baj) vagy nem sül meg rendesen vagy ronda, vagy szakad vagy nem lehet tekerni de még hajtogatni sem, vagy pohárkrém lesz belőle, hogy ne is lássam....
 
Vagy kuka. :(
Úgyhogy engem ne hívjon senki gasztrobloggernek, mert még palacsintát sem tudok sütni....
 
De a zabpali még nekem is megy. :)
Annyi evőkanál zabpehelyliszt, ahány db palacsintát szeretnél, csipet só, csipet édesítő, tej/kókusztej, bubis víz, 1-2 evőkanál kókuszolaj, 1-2 tojás.
Tejjel-bubis vízzel higíthatod a masszát, mert nekem mindig besűrűsödik, ha állni hagyom pár percet.
 
Kókuszzsírral kikent kerámiaserpenyőben frankón megsütöttem, dédi meggylekvárjával teleraktam, meg két kanállal még a számba csak úgy az üvegből, ahogy szoktam, aztán felcsavartam és most jön a frankó:
Reggelig hozzá sem nyúltam!
 
Reggel edzés után jól megettem. :)
 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode