Szezámlisztes muffin
Szezámlisztes muffin
Hozzávalók, elkészítés:
Egyik tálba: 100 gramm szezámliszt, 100 gramm törökmogyoróliszt, fél csomag sütőpor, teáskanál szódabikarbóna.
Másik tálba: 2-3 dl tej, édesítő, 1-2 dl kókuszolaj, vanília, 1 tojás. A kettőt külön kikevertem, majd a nedveset összekevertem a száraz anyagokkal, - ha szükséges vízzel/tejjel lehet lazítani a tésztán - muffinformákba kanalaztam, zabpehellyel díszítettem és megsütöttem.
Figyelem! A maglisztek véleményem szerint elég tömények-laktatóak, ezért javaslom, hogy amennyiben túlságosan töménynek-erősnek érezzük, keverjük másfajta szénhidrátcsökkentett lisztekkel, vagy zabpehellyel, zabkorpával!
Én a következő képen zabpehelyliszt és szezámliszt 50-50% arányú keverékéből sütöttem a sütit és házi ribizli-meggylekvárt kínáltam hozzá.
A képen látható csokis süti:
Cseresznyés-csokis muffin
Hozzávalók, elkészítés:
Egyik tálba: 150 gramm diétás liszt, 2 evőkanál zsírszegény, natúr kakaópor, fél csomag sütőpor, teáskanál szódabikarbóna, esetleg apróra vágott diétás csoki. Másik tálba: 2-3 dl tej, édesítő, 1-2 dl kókuszolaj, vanília, 1 tojás. A kettőt külön kikevertem, majd a nedveset összekevertem a száraz anyagokkal, belekeverem a magozott cseresznyét (meggyel, banánnal, ribizlivel is finom), - ha szükséges, vízzel/tejjel lehet lazítani a tésztán - majd muffinformákba kanalaztam, zabpehellyel díszítettem és megsütöttem.
A szezámos muffin féle-massza egyik felébe lehet keverni kakaóport is :)
Ezeket a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei
Paleolit törökmogyoróliszt
Szezámliszt