Almás

Dia almása

Nincs is izgalmasabb, mint ősrégi, szakadt papírfecnire írt receptekre bukkanni régebbi szakácskönyvekben.

Egyik nap megtaláltam a "Kati meggyese" nevű sütit, melyet többször is elkészítettem már régebben, de mivel nem volt otthon meggyem, s a tésztához tejfölöm, így némi változtatással megsütöttem a "Dia almását".

Ez az az illatos, omlós, friss és meleg süti, amelyre pont egy ilyen borult, esős-szomorkás napon vágyunk, mint amilyen a mai, s mely után nem szívesen szellőztetjük ki a konyhát. 

"Dia almása"

Hozzávalók:

Vegyél egy kétdecis vizespoharat, ez lesz a mérték.

Egy pohárnyi cukornak megfelelő édesítőt keverj ki 2 egész tojással, 10 dkg vajjal (én vaj helyett fele annyi kókuszzsírt használtam), majd szórj hozzá őrölt vaníliát, vagy cseppents vanília aromát.

Ha ezt elkevertük, akkor jöhet bele egy pohár natúr joghurt vagy ha nincs, (nekem most az sem volt) akkor tej (amennyitől lazább lesz, de még nem túl folyós a tészta), végül kavarj hozzá óvatosan, evőkanalanként 2 pohár szénhidrátcsökkentett lisztben elkevert sütőport.

Ezt öntsd hőálló sütőformába, én szilikonban sütök, ehhez nem kell zsíradék, de ha nem ilyet használsz, akkor sütőpapírral bélelt vagy zsíradékkal-liszttel kikent formába öntsd a masszát, szórd meg fahéjas almaszeletekkel - almakockákkal (vagy bármilyen más gyümölccsel), s tűpróbáig süsd.

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode