Sacher torta - Férjem kedvence
Sacher torta
Tészta:
130 g vaj vagy 100 gramm kókuszzsír
100 g porcukornak megfelelő porédesítő
6 db tojássárgája
130 g cukormentes, magas kakaótartalmú étcsokoládé
6 db tojásfehérje
130 g diétás, szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
Csokimáz:
50 ml víz
100 g porcukornak megfelelő édesítő
150 g cukormentes, magas kakaótartalmú étcsokoládé
60 g vaj vagy kókuszolaj
5 ml ételecet
Töltelék:
Diétás sárgabaracklekvár
Elkészítés
A vajat/kókuszzsírt a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, később hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét.
Egy másik tálban csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, ezt óvatosan hozzáforgatjuk az előző csokis masszához, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a lisztet is.
A kész masszát vajazott-lisztezett (sütőpapírral bélelt) sütőformába tesszük és előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a bevonómasszát is: Feltesszük forrni a vizet, a cukrot, és az ecetet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűztől és belekeverjük a csokoládét, majd a vajat, s félretesszük hűlni.
A baracklekvárt felforraljuk.
Ha kihűlt a piskóta, félbevágjuk, az alsó felét megkenjük a forró baracklekvárral, rátesszük a másik piskótalapot, majd kívülről is átkenjük a tortát a maradék forró baracklekvárral. Hűtőbe tesszük egy órára, ezalatt a piksóta magába szívja a lekvárt.
Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal, majd ismét hűtőbe tesszük.
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei
Dia-Wellness Triplacsoki (ét)
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/