Tejszínes csirkemell paleo módon
Tejszínes csirkemell paleo módon
Roppant egyszerű étel. A csirkemellet alaposan megmossuk, csíkokra vágjuk (én előző este sóval, borssal, főzőtejszínnel összekeverve bepácoltam) és pici kókuszzsíron serpenyőben lepirítjuk, majd fedő alatt rizs/kókusz főzőtejszínnel/főzőkrémmel puhára főzzük.
A főzés vége felé öntöttem hozzá még kókusz/rizs főzőtejszínt (rizskrémmel is készítettem már és azzal is finom) és készre főztem.
Egy 250 grammos főzőtejszínt használtam.
Ha túl híg és sűrűbbre szeretnéd:
Előfordult, hogy túl híg lett, ekkor egy merőkanállal kimertem a főzőléből és egy tesákanál konjac liszttel elkevertem, majd visszaöntöttem a húsra, s pillanatok alatt besűrűsödött a mártás.
Paleo tészták széles választéka áll rendelkezésünkre köretként. :)
(Én ezúttal 1 kg csirkemell felét használtam ehhez a tejszínes ételhez, a másik felét gyros fűszerkeverékkel egy másik serpenyőben ugyanúgy lepirítottam, amellé pedig salátát, párolt zöldköretet, rizst adtam és még így is nagyon hamar elkészült a kétféle étel.)