Meggylekvár

 

A lekvárfőzés nálam minden esetben hasonló, azaz hasonlóan egyszerű.

Nem csinálok belőle nagy ügyet.

Megmosom a gyümölcsöt, magozom, felteszem édesítővel főni, ha megfőtt, botmixerrel pürésítem és forró vízzel kiöblített, tiszta üvegebe töltöm.

Ha dzsemet szeretnék, cukormentes zselésítőt keverek hozzá, ha darabosabban-gyümölcsösebben, akkor hagyom szétfőni a gyümölcsöt, turmixolom és kész is. :)

 

Én nem szoktam tartósítószert használni, inkább többször főzök kisebb adagokat, s általában hamar el is fogynak, a lekvár annyi mindenhez kiváló! Gyakran pohárkrémekhez adom, sütikbe töltöm, palacsintába teszem, túróval keverem, pudingokba csorgatom....szeretjük. :) 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode