Tejszínes gesztenyekrém
Tejszínes gesztenyekrém
Hozzávalók:
5 dl tej
4 tojássárga
15 dkg cukornak megfelelő mennyiségű édesítőszer vagy édesítőszeres gesztenyemassza esetén kevesebb édesítő is elég, (ízlés szerint)
1 evőkanál diétás liszt
25 dkg gesztenyemassza (natúr vagy édesítőszeres)
rumaroma
3 dl tejszín
2 kávéskanál zselatin (elhagyható, én nem szeretem, így nem tettem bele, igaz kicsit folyósabb is lett)
Elkészítés:
A tojássárgát kikeverjük az édesítővel, hozzáadjuk a lisztet. A tejet felforraljuk és óvatosan kis adagokban, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz.
Visszatesszük a tűzre és kis lángon folyamatosan, de óvatosan kevergetve, sűrű krémet főzünk belőle.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a rumot és a (cukormentes) gesztenyemasszát. Simára keverjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a krémhez.
A zselatint 2 evőkanál vízzel felmelegítjük, majd óvatosan a krémhez adjuk.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat, én legutóbb karácsonykor készítettem el a többi gesztenyés édességgel, nagyon finom lett. :)
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei