Diétás tökfőzelék, zabkorpás fasírttal
Diétás tökfőzelék, zabkorpás fasírttal
Tökfőzelék:
Egy fej hagymát kókuszzsíron megdinsztelünk, sózzuk, majd adunk hozzá 1 teáskanál őrölt pirospaprikát, 1 kg lereszelt tököt, egy mokkáskanál nyírfacukrot, 1 teáskanál ecetet, egy teáskanálnyi kaprot majd 1 babérlevelet. Fűszerezzük ízlés szerint még sóval, cukormentes ételízesítőkkel, s pároljuk-főzzük össze. Sűrítéshez 2 dl tejfölben elkevert diétás lisztet használtam.
Zabkorpás fasírt
Fél kg darált húst, 1-2 tojást, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, borsot, sót és kevés pirospaprikát összegyúrunk, majd adunk hozzá 4 evőkanálnyi - előzőleg tejben áztatott - zabkorpát vagy zabpelyhet.
(Kb. annyi zabkorpát tegyünk a tejhez, amennyi felvesz.)
Gombócokat formálunk, melyeket zabkorpában megforgatunk és sütőben megsütjük. :)
Ezeket a termékeket használtam:
Dia-Wellness Zero 6 koncentrátum 500 g