Kókuszkocka Nocarb Rost Sütőmixből

 

Rostkeverék alappiskóta: 
 
85 g rost, sütőpor, vanília, 4 tojás, 4 evőkanál kókuszolaj vagy szőlőmagolaj (folyékony legyen) 150 ml víz, 8 evőkanál édesítő csipet só. A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliával, 4 evőkanál "cukorral", olajjal és habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a vizet és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk a maradék édesítővel és csipet sóval. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral. A tojások sárgájába beleöntjük a lisztet és fele tojáshabot, szépen csomómentesre keverjük, majd a végén hozzáadjuk a maradék habot és nagy levegős mozdulatokkal összekeverjük. Tepsibe simítjuk és megsütjük – mint a hagyományos piskótát! A massza egy 20 x 33 tepsi piskóta sütéséhez elegendő.
 
Ez az alaprecept. 
 
 
 
 
 
Kókuszkocka
 
Az alapreceptből kakaós piskótát sütünk, - a liszt harmadát kakaóporral helyettesítve sütünk egy piskótát - és kockákra vágjuk, majd csokimázba (kakaópor-víz eritrit keveréke) mártjuk, kókuszreszelékbe forgatjuk. (Hústűvel vagy villával, fogpiszkálókkal könnyebb megforgatni). 
 
 
Megjegyzés: a maradék alapanyagokból, piskótából, kókuszból és csokiból pohárkrémet készítettem, lekvárral leöntve, magokkal megszórva. 
 
 
https://www.szenhidratmentesteszta.hu/tesztak.html
 
NoCarb rostmix: A számított energia érték 180 Kcal, ebből hasznosuló energia tartalom 11 Kcal, 1,1 g fehérje, 0,7 g zsír, 0 g szénhidrát és 84,46 g rost!!!

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.