Mustáros csirkemell, barnarizzsel, quinoával, párolt cukkinivel

 
Mustáros csirkemell barnarizzsel, quinoával, párolt cukkinivel
 
 
Csirkemellet megmosom, megtörlöm, felszeletelem, kicsit kiklopfolom, olívaolajjal meglocsolom, sózom, borsozom és kevés mustárral mindkét oldalát megkenem.
Ebben a pácban nyugodtan lehet hagyni pár órát, de ha sietünk, akkor mondom tovább:
Sütőben fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pirulásig sütjük.
 
Vagy:
(így is gyakran készítem)
 
Csíkokra vágott csirkemellet serpenyőben kókuszolajon lepirítom, 30-40 percig párolom, sütöm, kevergetem, ha kell pici vizet öntök alá, majd mustárral összekeverem és összefőzöm.
 
 
KÖRET:
 
Megfőzzük a rizst/barnarizst/quinoát:
- a hagyományos módon kis kókuszzsíron megpirítjuk és forró vízzel felöntjük, sózzuk, puhára főzzük.
 
Vagy
 
- gyorsrizst tasakkal 12 percig főzünk sós-lobogó vízben, majd az elkészült rizst kivesszük a zacskóból, sózzuk, konzervkukoricával gyorsan átkeverjük, s a csirkével tálalajuk.
 
Párolt cukkini:
Cukkinit megmosom, törlöm és a tetszés szerint kockákra, vagy karikákra vágott, pici olívaolajjal, sóval elkevert cukkinit sütőben fedővel megpárolom.
Akkor jó, ha puha :)
 
Jó étvágyat :)
 
 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode