Rántott pulykamell, rozmaringos édesburgonyával, párolt cukkinivel
Rántott pulykamell, rozmaringos édesburgonyával, párolt cukkinivel
A pulykamellet mosom, szárazra törlöm, majd szeletekre vágom, kiklopflom és sózom.
A szeleteket először felvert tojásba, majd cassava darába forgatom és SÜTŐBEN (!) olívaolajjal meglocsolva ropogósra sütöm.
Viszlát olajszag.
Köretek:
Édesburgonyát meghámozunk, tetszőleges formákra, hasábokra, karikákra vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és rozmaringgal megszórva a hús mellé tesszük a sütőbe.
Egy-két cukkinit meghámozunk, felszeletelünk, sózunk és betesszük a husi-édesburgonya kombó mellé a sütőbe.
Ezzel kész is vagy :)
Ha nagyon pöpec akarsz lenni, tegyél a sütőbe egy jénai tálnyi bepácolt csirkecombot is, nekem még az is befért a többiek mellé, így lett kétféle husi és kétféle köret, elvan minden magában a sütőben, néha ránézel, átkevered, sok dolog nincs vele.
Tálalod, majd a maradékot dobozolod :)