Bakonyi NoCarb tésztával

 

Bakonyi csirkemell NoCarb tésztával

Hozzávalók:
 
75 dkg csirkemell
25 dkg csiperkegomba
1-2 fej vöröshagyma
kókuszzsír
1 paradicsom
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
0,5 liter tejföl
bors
pirospaprika
• diétás, szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
erős paprika (ízlés szerint)
 
Sertéshússal is elkészíthető.
 
Elkészítés
1. A csirkemellet alaposan megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, kevés diétás liszttel megszórjuk.
2. Kevés kókuszolajon lepirítjuk a húsokat, majd félretesszük.  
3. A húspirító serpenyőbe beledobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Szükség esetén pótoljuk az olaj mennyiségét.
4. Közben felteszünk egy kis edényben vizet forrni. Ha felforrt, beledobjuk a keresztbe metszett paradicsomot egy percre. Kivesszük, lehűtjük, majd lehúzzuk a héját.
5. Apró darabokra vágjuk a fentiek szerint tisztított paradicsomot és a paprikát, majd a hagymára tesszük. Esetleg kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával.
6. A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk az alaphoz, enyhén lepirítjuk.
7. Beletesszük az elősütött húsokat az edénybe, kevés vízzel felöntjük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk egészen addig, amíg a hús puhára nem párolódik.
8. Amikor a hús megpuhult, kevés diétás liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be, majd összeforraljuk
9. NoCarb tésztával tálaljuk.
 
 
Másik elkészítési mód:
Bakonyi csirkemell
 
Hozzávalók:
 
csirkemell
gomba, 
2 fej vöröshagyma, 
1 mokkáskanálnyi só, 
1 mokkáskanálnyi piros paprika, 
1 mokkáskanálnyi fekete bors, 
2 db. babérlevél, 
2-3 evőkanál olíva-vagy kókuszolaj, 
2 dl 12%-os tejföl
 
 
Elkészítés:
 
A húst alaposan megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával elkeverjük. 
Hozzáadjuk a húst, felöntjük pici vízzel, s félpuhára főzzük-pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, fűszerezzük, s fedő alatt puhára főzzük. (Vigyázat, a gomba sok levet ereszt!)
Amikor a gomba és a hús is megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a diétás liszttel csomómentesre kevert tejfölt. Visszatesszük a tűzre, innen már 3-4 perc alatt elkészül.
 
NoCarb tésztával kínáljuk.
 
 
 

https://www.szenhidratmentesteszta.hu/nocarbnoodle.html

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode