Bakonyi NoCarb tésztával
Bakonyi csirkemell NoCarb tésztával
Hozzávalók:
• 75 dkg csirkemell
• 25 dkg csiperkegomba
• 1-2 fej vöröshagyma
• kókuszzsír
• 1 paradicsom
• 1 paprika
• 2 gerezd fokhagyma
• 0,5 liter tejföl
• só
• bors
• pirospaprika
• diétás, szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
• erős paprika (ízlés szerint)
Sertéshússal is elkészíthető.
Elkészítés
1. A csirkemellet alaposan megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, kevés diétás liszttel megszórjuk.
2. Kevés kókuszolajon lepirítjuk a húsokat, majd félretesszük.
3. A húspirító serpenyőbe beledobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Szükség esetén pótoljuk az olaj mennyiségét.
4. Közben felteszünk egy kis edényben vizet forrni. Ha felforrt, beledobjuk a keresztbe metszett paradicsomot egy percre. Kivesszük, lehűtjük, majd lehúzzuk a héját.
5. Apró darabokra vágjuk a fentiek szerint tisztított paradicsomot és a paprikát, majd a hagymára tesszük. Esetleg kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával.
6. A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk az alaphoz, enyhén lepirítjuk.
7. Beletesszük az elősütött húsokat az edénybe, kevés vízzel felöntjük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk egészen addig, amíg a hús puhára nem párolódik.
8. Amikor a hús megpuhult, kevés diétás liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be, majd összeforraljuk
9. NoCarb tésztával tálaljuk.
Másik elkészítési mód:
Bakonyi csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell
gomba,
2 fej vöröshagyma,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanálnyi piros paprika,
1 mokkáskanálnyi fekete bors,
2 db. babérlevél,
2-3 evőkanál olíva-vagy kókuszolaj,
2 dl 12%-os tejföl
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával elkeverjük.
Hozzáadjuk a húst, felöntjük pici vízzel, s félpuhára főzzük-pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, fűszerezzük, s fedő alatt puhára főzzük. (Vigyázat, a gomba sok levet ereszt!)
Amikor a gomba és a hús is megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a diétás liszttel csomómentesre kevert tejfölt. Visszatesszük a tűzre, innen már 3-4 perc alatt elkészül.
NoCarb tésztával kínáljuk.
https://www.szenhidratmentesteszta.hu/nocarbnoodle.html