Csirkés-tejfölös gombapörkölt pennetésztával
Tejfölös gombapörkölt
Hozzávalók:
1 kg gomba,
2 fej vöröshagyma,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanálnyi piros paprika,
1 mokkáskanálnyi fekete bors,
2 db. babérlevél,
2-3 evőkanál olíva-vagy kókuszolaj,
2 dl 12%-os tejföl
Elkészítés:
A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával elkeverjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel egészítjük ki.
Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a Dia-Wellness liszttel csomómentesre elkevert tejfölt. Visszatesszük a tűzre, innen már 3-4 perc alatt elkészül.
Tettem hozzá - előzőleg serpenyőben kevés kókuszolajon és hagymán megpirított - csirkemell-csíkokat is, de akár el is hagyható.
Diétás pennetésztával kínáljuk.
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/