Zabkorpás császármorzsa
Gyors császármorzsa
(kis adag)
Hozzávalók:
• 1 tojás
• 1 dl tej
• édesítő ízés szerint (tudom sokan utáljátok ezt a mondatot, de higgyjétek el, számít milyen édesítőt használsz, annak mekkora az édesítőereje és milyen édesen szereted az adott ételt)
• zabkorpa
• 1 csipet só
• 1 citrom reszelt héja
• 2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
1 egész tojást elkeverünk 1 dl tejjel, az édesítővel és sóval, a reszelt citrom héjával. Annyi zabkorpát teszünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségűvé váljon. Körülbelül 1 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd egy serpenyőben az olajat megmelegítjük és ráöntjük a keveréket, időnként megkeverjük, amíg morzsákra esik szét.
Cukormentes lekvárral kínáljuk.
Készítettem hagyományos és diétás változatot. Na melyik melyik?
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/