Vadas paleo módon

 
 
Vadas paleo tésztával, főtt csirkemellel
 
Ez az ízvilág a tejtermék (tejföl) és a liszt elhagyásával inkább sárgarépapürére emlékeztet, de így is nagyon finom főtt tésztával, csirkével.
Én mindig nagyon szerettem vadast, megpróbáltam hát elkészíteni az életmódomnak megfelelően.
Akinek diétája engedi, tejföllel és diétás lisztes habarással készítse, úgy biztosan még finomabb.
 
 
Mártáshoz:
 
1 kg csirkehús
2 nagy fej vöröshagyma
5 db sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db babérlevél
1 csipet bors
ételízesítő ízlés szerint, só
1 ek mustár (elhagyható)
 
 
A hagymát összevágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és a húst.
Felöntjük vízzel, hogy ellepje, majd beledobunk 3-4 db babérlevelet, borsot és az ízesítőt. 
Amikor megpuhult a hús, kiszedjük egy tányérra, majd botmixerrel pépesítjük a zöldségeket.
 
Főtt paleo tésztával tálaltam.
 
 
 
Akinek diétája engedi, készítse a vadasmártást diétás liszttel és tejföllel:
 

A tejfölt kiöntjük egy tálkába, teszünk bele egy nagyobb kanál szénhidrátcsökkentett lisztet és mustárt (ízlésfüggő)). Összekeverjük, és a pépesített zöldséghez adjuk, gyorsan keverjük,  hogy ne csomósodjon.

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode