Klasszikus almáspite
Klasszikus "nagymamám" almáspitéje
A tésztához:
45 dkg diétás liszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
20-25 dkg cukornak megfelelő édesítő
15 dkg vaj vagy kókuszzsír
kb 0,5 dl tej
2 tojás
1 citrom lereszelt héja
A töltelékhez:
1,5-2 kg alma
1 citrom leve
3-4 ek zabkorpa vagy diétás panírmorzsa
édesítő
fahéj
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőt.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval. Összegyúrjuk a tojásokkal, a zsíradékkal, édesítőszerrel, tejjel és a citrom lereszelt héjával.
Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és belehelyezzük egy kb. 40 x 26 cm-es tepsibe vagy kapcsos tortaformába, avgy piteformába.
Az almás-fahéjas tölteléket (az almát kinyomkodva), egyenletesen szétterítjük a tésztán, meglocsojuk a citrom levével és meghintjük a diétás panírmorzsával vagy zabkorpával, esetleg aprószemű vagy darált zabpehellyel.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Megszurkáljuk villával, majd sütjük.
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei
Dia-Wellness Panírmorzsa
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/