Kollath-reggeli
Kollath-reggeli
Kollath Werner német orvosnak köszönhetően rendelkezésünkre áll egy módszer amivel teljes értékű táplálékkal tudjuk indítani a napot.
Kedvenc napindító egészség-bombám!
Hozzávalók:
Zabpehely előző este vízbe áztatva
olajos magvak
friss idénygyümölcsök
aszalt gyümölcsök
fűszerek ízlés szerint (nálam almás verzióhoz fahéj, gyömbér, kardamom, reszelt citromhéj, vanília)
Még este 1 dl tisztított vízben (nem tejben!) 30-40 grammnyi (3-4 evőkanál) búza-, zab-, árpa- vagy rozspelyhet (+ szezám- és lenmagpelyhet) áztass be. Az éjszakai erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban. Ennek tulajdonítható a Kollath-reggeli tápértéke.
Szintén még este áztass be kevés vízbe kb. 15 gramm mazsolát, vagy másfajta vágott aszalt gyümölcsöt: fügét, szilvát, körtét, datolyát stb. Reggel a kettőt egy edénybe öntsd össze és apríts vagy reszelj bele 1 almát (kb. 100 g) vagy más gyümölcsöt (eper, cseresznye, szilva, barack) a vidék és évszak szerint. Adj hozzá két evőkanál mákot, egy kiskanál mézet, 1 evőkanál apróra vágott diót (mogyorót, napraforgót stb.) vagy mandulát, ezenkívül 1-2 kanál citromlevet. Kész is a tápláló reggeli.
Forrás:
https://antalvali.com/hirek/kollath-reggeli-elonye.html