Citromos-fokhagymás hal, párolt borsóval
Citromos, fokhagymás hal, főtt borsóval
Az egyik boltban alaszkai tőkehalfilé-tömbökre bukkantam, kipróbáltam, azt kell mondjam, hamar elkészült, ízletes és mindenféle körettel finom!
S mivel egy ideje törekszem arra, hogy hetente egyek halat, ez most pont illett a heti menübe :)
A fagyasztott halakat kivettem a dobozból, szilikon sütőlapra tettem, mindkét oldalát sóztam, halfűszerrel megszórtam, citromlével meglocsoltam, pici olívaolajat rácsepegtettem és fólia alatt sütőbe tettem, sütés alatt egy tortalapáttal óvatosan egyszer átfordítottam, majd fólia nélkül is pirítottam kicsit, nagyon hamar megpuhult, elkészült!
A borsót fedő alatt, pici vízzel megpároltam és már kanalaztam is a halam mellé.
Tipp: Ha van halolaj otthon, azt most érdemes elővenni és egy evőkanálnyit a halhoz adni, nagyon egészséges! :)